Knegaren

Inlägg och politiska kommentarer som framförallt berör Kirunabor sammanställs lite oregelbundet i en pappersbulletin som vi kallar Knegaren. Här på bloggen kan du hämta ned dessa bulletiner i PDF-format och skriva ut dem i din egen skrivare i hur många exemplar du vill och sprida bland vänner och jobbarkompisar.

Nr 1 handlar om kampen som bedrevs 2011 för att stoppa nedläggningen av akutkirurgin. Du laddar ned det här.

Nr 2 riktar framförallt in sig på krisen i stadsflyttsfrågan. Det laddar du ned här

Nr 3 rapporterar från 1 maj i Kiruna och från kommunfullmäktige. Det laddar du ned här

Nr 4 bevakar särskilt sjukvårdsfrågan ett år efter stängningen av akutkirurgin och med anledning av makthavarnas skuggspel i frågan. Det laddar du ned här.

Nr 5 är en rapport från Kiruna Kommunstyrelse 27 augusti 2012 som besöktes av LKAB och behandlade uppdateringen av tidsprognoserna för utrymningen av Kiruna Centrum. Där kom det fram att LKAB har som långsiktigt mål att utrymma hela Kiruna-området, att kommunledningen tycker att situationen är ”komplex” och att det inte finns ett enda konkret beslut om igångsättning av bygget för nya Kiruna. Ladda ned Knegaren 5 här.

Nr 6 tar upp frågan om facket, vad ska vi ha det till och vad ska vi göra med det? Intervjuer med Jari Söyrinki, Gruvtolvan och Lena Rova, barnskötare och aktiv i Kommunal plus blänkare från gruvarbetarkampen i Sydafrika. Ladda ned Knegaren 6 här. 

Knegaren 7 är ett specialnummer om den internationella sexindustrin med argument och fakta mot strippklubbsetableringen i Kiruna i november 2013. Detta specialnummer blev upptakten till kampanjen Kvinnor ej till salu. Ladda ned Knegaren 7 här. 

I mars 2014 sparkar valrörelsen igång med ett specialnummer av Knegaren. Ladda ned här.Knegaren nr 9

Knegaren 8 kräver att miljardfuskarna sparkas och analyserar avtalet mellan Kiruna Kommun och LKAB om gruvstadspark 2, den gamla stadskärnan. Ladda ned här.

Knegaren 9 analyserar den så kallade ”migrationspolitiska överenskommelsen” i oktober 2015. Klicka på bilden och ladda ned den här.

 

3 tankar om “Knegaren

  1. Pingback: Ladda ned Knegaren nr 2 och 3 « Knegarkampanjen

  2. Pingback: Sju exempel och områden på hur vi kan gå vidare « Under Sliten Fana

  3. Pingback: Knegaren nr 6 ute nu! | Knegarkampanjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s