Arbetare i rörelse kan kräva ett hem här i landet

Ur Knegaren nr 9

Nu handlar det om att mota tillbaka Löfvén-regeringens bredsida på knegare och nyanlända. Nu handlar det om att hålla ihop och praktisera en verklig solidaritet, mot dem som skor sig på våra liv och arbete. Ett anständigt flyktingmottagande är ett praktiskt steg för att också försvara oss själva, vi som redan bor här.
SD och borgaralliansen vill på sin höjd förvara flyktingar och använde dem som arbetskraftsreserv längre fram, tillvänjda med en lägre levnadsstandard och beredda till svartarbeten eller okvalificerade jobb med minimilöner.

Arbetarrörelsen behöver ta ett fast grepp så att flyktingtillströmningen görs organiserad i stället för att forsa in och spridas ut till en anarkisk misär runt om i landet, som kommer att fungera som press på arbets- och levnadsvillkor för alla.

Vi skulle kunna börja med en inslussning, med arbetarorganisationerna i en pådrivande ställning, som öppnar Sverige som tillflyktsort, slussar in i takt med att infrastruktur och organiserad beredskap inventeras.

För det första: Vi skulle kunna öppna alla lokaler som är i träda eller underutnyttjas!

För det andra: Vi skulle kunna krympa transittiden för flyktingar till ett minimum, högst 24 timmar, och att slutdestinationen för den nya (tillfälliga eller bestående) vistelseorten med tillgång till lokaler fördelas på direkten.

För det tredje: Vi skulle kunna förbjud tältläger och dylikt och sätt i stället igång ett intaxningsschema som öppnar och stänger landsgränserna i proportion med utrymda, användbara lokaler.

För det fjärde: Vi skulle kunna bygga vidare på alla intresseorganisationer och folkrörelser som redan är på fötter, och inled rehabilitering från skräck och trauma bland de många ankommande, ge svenskundervisning och små deltidande beredskapsarbeten med mera.

Arbetare och andra låginkomsttagare har sina hem här i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s