Gruvan talar ut: ”Det påverkar ens arbetsglädje”

Under den här rubriken låter vi arbetare berätta om verkligheten för tidsbegränsat och entreprenörsanställda i gruvindustrin. Det är ofta samma personer vars jobb nu hotas när gruvbolagen ska minska sina kostnader. Vi ändrar namnen på de arbetare vi pratar med.

***

”Det påverkar ens arbetsglädje”

Jag sa upp mig från ett fast jobb för att börja på LKAB som semestervikarie. På anställningsintervjun sa de att jag snabbt kunde bli tillsvidareanställd, men två år senare är jag fortfarande vikarie.

Det som lockade var tryggheten. Jag har småbarn och vill få allting att fungera hemma. Men det blev inte riktigt som jag tänkte mig.

Jag var nära att bli hemskickad när jag närmade mig LAS-listan och skulle få företräde till anställning. Men mina arbetskompisar protesterade och jag blev kvar.

Det är klart att det påverkar ens arbetsglädje. I början brann man ju för sina uppgifter. Jag jobbar fortfarande hårt, sköter alla mina uppgifter och det är sällan någon kan klaga på mig. Men det är inte lika roligt längre.

Jag är alltid orolig och försöker förstå vad som händer på arbetsplatsen. Mina förlängningar kommer i sista sekunden.

Om jag inte får jobba kvar så flyttar vi nog söderut med familjen. Det är tråkigt för vi har ju börjat bygga en framtid här.

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s