Jukkasrådets skrivelse mot Skolstruktur 2.0

Knegarkampanjen Kiruna publicerar nedan den skrivelse som Jukkasrådet (föräldraföreningen på Jukkasjärvi skola) har gjort till kultur- och utbildningsnämnden angående hotet mot skolor både på landsbygden och i staden.

Skrivelsen är frukten av ett noggrant arbete och visar grundläggande brister i den utredning som ligger till grund för det så kallade Skolstruktur 2.0.

Samtidigt som skrivelsen togs fram har 1700 namnunderskrifter samlats in som kräver att avvecklingen av Jukkasjärvi skola stoppas.

Ur skrivelsens slutsatser:

  • Rapporten innehåller alldeles för mycket brister för att man ska kunna ta ett rättvist beslut för våra barn och lärare

  • Barnperspektivet saknas helt, vilket inte borde vara möjligt i en rapport som handlar om just barnen

  • Det rekommenderade förslaget innehåller inget belägg för att det skulle vara det bästa för barnen alternativt lösa problemet med lärarbristen

  • Förslaget kommer inte att leda till en likvärdig skola för våra barn per automatik. Fler aspekter behöver beaktas och begrundas innan man kan dra slutsats om att det skulle leda till ökad likvärdighet för barnen.

  • Förslaget går emot den forskning som finns och den väg vår nuvarande regering vill ta. Åtminstone pekar allt mot att det går emot eftersom ingen tydlig redogörelse finns för hur detta rent praktiskt skulle komma att fungera.

  • Rekryteringsplan saknas vilken borde vara ett givet dokument när problemet till störst del handlar om brist på resurser.

  • Man föreslår en ”långsam” nedläggning av en skola i ett samhälle som är under utveckling och expansion. Sett ur ett samhälleligt och samhällsekonomiskt perspektiv är det rent förkastligt.”

Knegarkampanjen Kiruna har kritiserat tjänstemännens förslag och den forcerade hantering som kultur- och utbildningsnämndens ordförande Roger Suup (s) valt. Vi stödjer bya- och föräldraföreningarna som har organiserat sig för att stoppa Skolstruktur 2.0.

Här kan du läsa Jukkasrådets skrivelse Skolstruktur-2.0-Skrivelse-från-föräldrar-i-Jukkasjärvi-150511, och här hittar du deras bloggsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s