Insänt: Spotta inte på gruvarbetare!

Det skrivs mycket på nätet. Jag läser både det ena och det andra. Igår läste jag tex att gruvisar som strider för jobben och bekämpar Northlands och LKAB:s rovdrift är av samma sort som invandrarhetsare. Vi som kräver industrialiserad drift, transporter och vidareförädling av malmproduktionen, är alltså lika människofientliga som SD och fascistiska grupper?!?!

Det är en som heter Lundström skriver i tidningen Internationalen den 11/12 att ”Det är inget okänt fenomen att ekonomiska och politiska makthavare använder sig av det kapitalistiska systemets kris för att ställa människor mot människor. Vi har sett det när det gäller gruvboomen. Gruvmotståndarnas krav på ett långsiktigt miljömässigt hållbart nyttjande av markerna ställs mot gruvförespråkarnas tro på att kortsiktiga gruvjobb kan rädda bygden. SD använder sig av invandringen på ungefär samma sätt: vi kan rädda den sjunkande båten om vi bara gör oss av med dem som kliver ombord just nu.”

Grönvänstern menar alltså att vi är lurade när vi försöker organisera oss mot rovdriften med krav på att malmen faktiskt ska brytas på våra villkor och användas av samhället? Grönvänstern menar att vi springer globalkapitalets ärenden? Den inställningen, att spotta på gruvarbetare, hjälper inte till att binda samman kampen för miljön och arbetarrörelsen. Usch!

Jonte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s