Allt fler svartfötter i landstinget

Knegarkampanjen Kiruna stödjer blankrösterna i valet av landstingsråd. Vi skulle själva ha röstat blankt i valet mellan Ögren och Backgård. Ingen av dessa har visat att de har förmåga att möta det behov som befolkningen har av upprustning av sjukvården, såväl vid kusten, inlandet och fjällnära, från golvet och ända upp i ledningen.

Det är klyftan mellan de verkliga behoven, som visades i den senaste gruvolyckan i Kiruna i somras och som sjukvårdspersonalen vittnar om varje dag, och pampväldet bland de politiska partierna som har skapat den politiska krisen i landstinget. De borgerliga partiernas sjukvårdspolitik har testats i borgerligt styrda landsting, med avskräckande resultat. (s)+(v)+(mp) har de facto lämnat brukarna i Norrbotten i sticket under flera mandatperioder. Ingen klarar av att möta vårdbehoven och nu kan de inte längre styra.

Skärmavbild 2014-11-22 kl. 13.51.06

Landstings-sossarna kan inte styra landstinget

Knegarkampanjen Kiruna stödjer blankrösterna trots att vi inte tycker att det bidrar till klarhet att som förtroendevald ta ställning i hemlighet. Men orsaken till det som skett är socialdemokraternas toppstyre och byråkrati som omöjliggör fri debatt och förbjuder oliktänkande. Det visar på behovet av en nystart för arbetarrörelsen.

Vänsterpartiets ryggradslösa agerande inför (s), och deras oerhörda toppstyre som gått så långt i misstroendet mot sina medlemmar att man granskar varandras röster i slutna omröstningar, visar med all önskvärd tydlighet att de inte är något alternativ för arbetarrörelsen. Att de sluter upp bakom det ansvariga landstingsrådet Kent Ögren och kallar missnöjet med honom för ett ”drev”, som om han var ett offer för ondsinta krafter, när han i själva verket fallit på eget grepp och är politiskt ytterst ansvarig, är samma svartfotsagerande som vi sett inom Kirunas socialdemokrati när Anki Nilsson röstade för nedläggningen av Kirunas kirurgi.

Socialdemokraterna kallar de som röstade blankt för förrädare, och socialdemokraten och socialnämndsordföranden Krister Carlsson från Boden säger att de borde brännas på bål. Som Knegarkampanjen Kiruna ser det så är det bara två av sossarna i landstingen som potentiellt inte är förrädare. Både (s) och (v) är fulla av svartfötter.

I valet mellan högermannen Backgård som agerar med stöd av Sverigedemokraterna och Kent Ögren som lett slakten av sjukvården i Norrbotten och utlovat mer av samma sak är det omöjligt att stödja någon av dessa sidor.

Resultatet i valet och i landstingsfullmäktige visar att vi hade rätt i att inget av landstingspartierna kommer lösa sjukvårdskrisen, utan att det som krävs är en regional politisk generalstrejk mot landstinget för vård efter behov och i den rådande situationen måste ett av dess krav även vara nyval i landstinget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s