Ta hem Emanuel!

Emanuel Oganesian kan vara på väg hem. Bara de sista slantarna kommer fram kan han komma hem till Kiruna och återuppta sitt liv. Solidaritetskampanjen med Emanuel visar vad som faktiskt går att göra när människor grips och deporteras av myndigheterna efter att ha byggt upp en tillvaro här sen flera år. Det är stor skillnad på vad Emanuels vänner gör för honom i konkret handling och vad kommunledningen gör.

När Emanuel sattes i förvar, under pågående valrörelse, uttalade kommunalrådet Kristina Zakrisson att detta var ett ”brott mot mänskliga rättigheter”. Stora ord. Desto märkligare har det sen varit att följa turerna där hon först bad om ursäkt för att hon protesterat hos fel avdelning inom utvisnings-myndigheterna, sen ansåg att stödinsamlingen för att faktiskt få tillbaka Emanuel var en privatsak. Sällan har ordet hyckleri fått en tydligare illustration.

Knegarkampanjen uppmanar alla att nu dra sitt strå till stacken så att insamlingen går i hamn. Arbetarrörelsens organisationer har ett särskilt ansvar att sälla sig i spetsen och bidra för att visa var skåpet ska stå i Kiruna, nämligen på de asylsökandes sida.

Knegarkampanjen har själva lagt ett bidrag trots att kontona gapar tomma efter valrörelsen. Detta har vi klarat genom att göra en egen insamling bland medlemmar och sympatisörer. Det kan flera göra! Låt Emanuel återvända hem!

För in pengar på

Swish 076-8211657 (Ida Nilsson)

eller

Sparbanken Nord, konto 8264-4, 63007254-4 (Bader Aleman)

IMG_1604

Demonstration i september vid Kiruna Stadshus till stöd för Emanuel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s