Knegarkampanjen på Svappavaaradagen

I lördags sparkade valrörelsen igång för Knegarkampanjen med Svappavaaradagen.Knegarkampanjen på Svappavaaradagen

Vi deltog med ett välbesökt bord och diskuterade bostadsbristen, gruvetableringar och behovet av upprustning i Svappavaara och kringliggande byar.

Knegarkampanjen har en klar och tydlig linje i frågan att byarna inte ska missgynnas jämfört med staden, lika mycket ska satsas per innevånare när det gäller t.ex. kultur och fritid i byarna. Grundläggande samhällsservice ska garanteras även om det är dyrare än i staden, t.ex. skola.

Men för Svappavaaras del så behövs mycket mer. Europas största järnmalmssatsning pågår i området, och 500 personer kommer att nyanställas i en by där det redan saknas bostäder. Därför kräver Knegarkampanjen att vinsterna från Mertainen, Leveäniemi och Gruvberget används till att bygga bostäder och rusta upp byarna i området så att det byggs bostäder och samhällsservice så att det finns en möjlighet för de nya gruvarbetarna att bosätta sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s