Knegarna tar avstånd från smutsiga kampanjer

På kort tid har två smutsiga kampanjer uppmärksammats i Kiruna. Knegarna vill ta avstånd från dessa och ge ett praktiskt förslag.

Lokaltidningen NSD uppmärksammade nyligen att affischer som går till angrepp mot (s)-kommunalrådet Kristina Zakrisson sprids i Kiruna. De undertecknas med Socialdemokraterna och bär partiets logotyp, men partiföreträdare säger att det rör sig om förfalskningar.

Socialdemokratin och vänstern med kommunistiska traditioner har alltid haft klickar som manipulerar och smutskastar varandra men håller ihop mot medlemmarna. Vi däremot tror inte på sådana politiska metoder. Hösten 2013 blev vi själva utsatta då tusentals ”anonyma” flygblad spreds på LKAB:s industriområde för att svartmåla Knegarkampanjen. Den gången deltog ledande socialdemokrater i utdelningarna. Det återstår att se vem eller vilka som ligger bakom den pågående affischeringen.

Den andra kampanjen, som är en varningsklocka, är attacken mot Vänsterpartiet. För ett par dagar sedan fann partimedlemmar sin lokal vandaliserad och efterlämnade klistermärken från Svenskarnas parti. Det är en fråga med större allvar.

Svenskarnas parti hette fram till 2008 ”Nationalsocialistisk front” och är ett fascistiskt parti. De har vuxit i kölvattnet på Sverigedemokraterna, går till val i ett 30-tal kommuner och försöker etablera sig i Kiruna. De vill att bara ”genetiska” svenskar ska få bli medborgare, att övriga grupper förbjuds från ledande positioner i samhället, stopp för all invandring, ”nollvision” för aborter, adoptionsförbud för homosexuella med mer. De har utfört flera våldsamma attacker mot socialister och feminister, som i mars då de knivhögg den 26-årige Malmö FF-supportern Showan Shattak och hans vänner efter en demonstration för kvinnors rättigheter.

Knegarkampanjen kommer att föreslå Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ett samarbete för att under valrörelsen informera och skydda varandras aktiviteter mot högerextremister, till att börja med.

Nej till smutsiga kampanjer – Ja till samarbete i arbetarrörelsen mot högerextremism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s