Första majhälsning

Knegarkampanjen riktar idag en hälsning till alla er arbetare – ni som är på jobbet, deltar i ett demonstrationståg eller sitter hemma med barnen. Idag ska världens arbetare känna stolthet för sin förmåga att skapa välstånd och hålla ihop.

Arbetarklassen är en stark förändringskraft. Vi står inför stora utmaningar:

• Att bli kvitt den borgerliga regering som urholkar levnadsstandarden med avseende på boendestandard, arbetsvillkor och trygghetssystem.

• Att genomdriva ett förtroendemannastyre i arbetarrörelsen – direkt avsättbarhet av förtroendevalda som missköter sig och arbetarlön åt alla representanter.

• Att pressa tillbaka den högerpopulism och nynazism som ger sig på de mest utsatta maktlösa låginkomsttagarna med demokratiska argument – och därför får ett växande stöd från polis, rättsväsende och media.

• Att lyfta fram kvinnorna i arbetarrörelsen, med början på arbetsplatserna, för att övervinna arbetarklassens splittring och ta itu med alla former av patriarkal befälsordning.

• Att knyta banden med arbetare i andra länder väl medvetna om att en seger i Sydafrika är en seger för oss och ett nederlag i Frankrike är ett nederlag för oss – vi måste finna former för internationell solidaritet i handling.

Första maj är en viktig dag, även om det idag mest ser ut som en likvaka i svenska småstäder. Vi måste ta den tillbaka från politiker och betalda funktionärer, som just nu dominerar tågen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s