Pressmeddelande: Knegarkampanjen ställer upp i landstingsvalet

6 MARS 2014

Knegarkampanjen ställer upp i landstingsval

Mer än 200 personer stödjer Knegarkampanjens rätt att registrera partibeteckning i valet till Norrbottens landsting.

– Det har varit lätt att samla in namnen, vart vi än kommit har folk velat skriva på. De etablerade partiernas misslyckande inom sjukvård och kommunikationer är enormt, säger Tommy Hjertberg, Knegarkampanjens röst i Kiruna kommunfullmäktige.

Knegarkampanjen valdes in i kommunfullmäktige 2010. Arbetssättet som har utvecklats där följer med till landstinget om vi får väljarnas förtroende.

– Vi håller öppna möten inför fullmäktige och lyssnar av våra väljare. Om kommunen till exempel ska ändra villkoren för sina anställda så sätter vi arbetsplatsen och brukarna först. Knegarkampanjens representanter får aldrig en krona för sina uppdrag, det ingår också i vårt arbetssätt.

Med sin kandidatur till landstinget vill Knegarkampanjen ena länets befolkning mot den sociala nedrustningen av Norrbotten.

– Här sitter vi på varsin ort och skäller. Den mest oseriösa kritiken kommer från lokalpatrioter, som i verkligheten hjälper Kent Ögren att hålla norrbottningarna splittrade.

Knegarkampanjens valmanifest ska ställa vårdbehoven i centrum – inte budgetregler, organisationsmodeller eller politiska agendor.

– Vi behöver BB och akutkirurgi på varje större tätort, men också att personal och brukare har ett avgörande inflytande vid omorganiseringar. Det behövs lite ”jävlar anamma”. Vi vill se en regional politisk entimmes-strejk för att ruska om landstingsledningen. Det fick livliga bifall är vi samlade namn på stan, avslutar Tommy Hjertberg.

Kontakta Knegarkampanjens talesperson Annika Blomberg,
070-7913955

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s