Avgörande beslut på gång om stadsflytten

Kommunen förbereder nu en rad avgörande beslut när det gäller stadsflytten. Den 24 februari ska genomförandeavtalet med LKAB om det nya stadshuset klubbas i Kommunfullmäktige och någon månad senare tänker de klubba avtalet om det som ska kallas Gruvstadspark 2, det vill säga flytten av hela stadskärnan. Under våren ska också en utvecklingsplan för hela stadsflytten antas och inför det så sitter alla nämnder och förvaltningar och filar på sina planeringsunderlag som de lämnar till den nyinrättade avdelningen för stadsflytten som leds av kommunchefen Peter Niemi.

specialsidan om stadsomvandlingen här på bloggen kommer vi löpande lägga ut de dokument som vi får i nämnderna och i kommunstyrelsen. Vi börjar med planeringsunderlaget med kartor om hur kommunen vill ha det med kultur- och fritidsanläggningar. Detta berör föreningslivet och alla folkrörelser eftersom det handlar om idrottsanläggningar, samlingslokaler, kulturliv och mötesplatser. Klicka här.

Alla synpunkter på hur Knegarkampanjen ska agera i dessa viktiga frågor kan mailas till oss, eller varför inte titta förbi på lokalen när vi håller torsdagsöppet kl 16-19 varje vecka.

Vi kommer också att arrangera öppna möten inför beslutsfattande möten i Kommunfullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s