Strippklubben tål inte granskning

PRESSMEDDELANDE

En vecka innan Nya Bistro Trägår´n i Kirunas alkoholtillstånd löper ut och socialförvaltningens granskning av ansökan om förlängning skulle vara slutförd, meddelar restaurangen att den ska övergå till att servera folköl istället och ha öppet till klockan 06.00 på morgnarna.

Detta delgavs idag Socialnämnden i Kiruna kommun.

Knegarkampanjen drar slutsatsen att restaurangen bedömt att alkoholtillståndet skulle komma att dras tillbaka av kommunen, och att det inte skulle vara till restaurangens fördel att den utredning som kommunen har gjort hade offentliggjorts.

Nu ser det alltså ut som att Nya Bistro Trägår´n kommer att reduceras till en nattöppen värmestuga med skyhöga entrépriser och striptease av kvinnor inresta från andra länder. Vi frågar oss vad som egentligen är syftet bakom att driva en sådan verksamhet? Har det i själva verket aldrig handlat om att ägarna velat driva restaurang?

Strippklubben är en verksamhet som förstör sammanhållningen och likvärdigheten mellan kvinnor och män. Om den inte försvinner från Kiruna är Knegarkampanjen beredd att ta initiativ för att organisera anti-stripprörelsen för mer beslutsamma åtgärder.
__

För frågor: Annika Blomberg, talesperson, Knegarkampanjen tel 070 7913955

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s