LKABs hyckleri

Ur Knegaren 7

LKAB har spärrat Bistro Trägår´n i sitt faktureringssystem så länge strippshowerna pågår. De hänvisar till en etikpolicy för jämlikhet och mångfald i alla affärskontrakt de har och informationsdirektören säger till NSD att de inte gör affärer med folk som inte har kollektivavtal.  Man skrattar ju på sig.

LKAB gör stora affärer med flera kvinnohatiska diktaturer i Mellanöstern. De har utvecklat direktreduktionspellets tillsammans med det saudiska kungahuset som är den mest kvinnoförtryckande regimen i världen som inte tillåter några fackföreningar överhuvudtaget.

LKABs beslut är inget annat än marknadsföring och putsande av varumärket när det i själva verket är deras brist på ansvar för stadsflytten som undergräver kvinnors framtid i Kiruna. Fram med investeringsplanen för bostäder och social service i det nya Kiruna så kan vi börja snacka om ”jämlikhet och mångfald”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s