Regeringen lägger krokben för stadsflytten

I NSD kan man den 21 oktober läsa den hårresande historien om ”markremsorna” som fördröjt hela markköpet för Kiruna nya stadskärna.

erlandsson

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c)

Som om det inte räcker med att staten krävt av kommunen att de ska springa på regeringsdepartementen och förhandla, och dessutom hala upp en köpeskilling, för att få loss marken till det nytt centrumet som gruvdriften i det egna bolaget LKAB kräver. Nu står det dessutom klart att (c)-minister Eskil Erlandssons Landsbygdsdepartement även krävt en separat ansökan om att få köpa strecken mellan ytorna som kommunen redan ansökt om.

I artikeln kan man också läsa den högst ansvariga tjänstemannen i Kiruna Kommun berätta att nu (!) börjar regeringskansliet och myndigheterna förstå att markfrågan är så att säga prioriterad, men att det fortfarande inte är klart med köpeskillingen.

Nu får det väl ändå vara nog. Staten har en skyldighet att gratis dela ut mark till Kirunaborna att bygga sitt nya centrum och regeringens uppgift är att se till att så sker. Allt annat är höjden av ansvarslöshet och slutsatsen blir återigen;  Avgå regeringen Reinfeldt med alla dina (c), (fp) och (kd)-ministrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s