Politiskt svineri!

Insänt från Börje Schellin, Göteborg

Ett nytt bottenrekord har nåtts i svensk arbetarrörelse. Ett falskt icke undertecknat flygblad sprids i Kirunagruvan med syftet att misskreditera gruvgruppens förre ordförande Jari Söyrinki.

För cirka 35 år sedan var jag, Börje Schellin, regionalt skyddsombud i Metalls avdelning 105 i Kiruna. Efter ett uttalande, som jag glömt vad det handlade om – av avdelningsstyrelsen – gick den dåvarande avdelningsordföranden Arne Bäckström ut i pressen, tog avstånd, kallade det för en kupp och benämnde det som ett ”politiskt svineri” Allt hamnade på löpsedeln och jag blev även personligen uthängd i artikeln som ”Börje Schellin ett politiskt svin”

Nåväl efter några missförtroendehändelser avsattes senare Arne, under pågående mandatperiod, och istället valdes hans bror Kjell Bäckström som ny ordförande för Metallavdelningen.

”Röde-Börje” och ”gråsossen” Kjell kom väl inte alltid överens politiskt, men vi kunde, trots allt, under år, samarbeta tillsammans, ända till min flytt till Göteborg i slutet på 80-talet. Hans broders angrepp på mig personligen, och på resterande avdelningsstyrelsen, kommer dock för alltid vara ett av de större politiska svinerierna i arbetarrörelsens historia.

Nu har bottenrekordet slagits med råge! Ett falskt flygblad sprids för att misskreditera en fackligt aktiv! De frågor som jag nu ställer mig är:

Vem eller vilka ligger bakom själva idén? Kommer initiativet från något parti eller grupp? Vem har stått för tryckningen? Någon parti- eller fackexpedition? Vem har distribuerat dem, spridit ut skiten, på arbetsplatserna?

Jag hoppas innerligt att Gruvtolvans ordföranden Jan Thelin inte har haft något att göra med detta falska tryckalster. Personligen känner jag Janne T väldigt väl sedan vi en gång i tiden träffades i MLK (Marxist – Leninistiska Kampförbundet) och vi talade så sent som i tisdags 1 oktober med varandra i telefon.

Nu måste vi få veta hur det ligger till!

Börje på Bokmässan

Börje Schellin

2 tankar om “Politiskt svineri!

  • Menar du att Janne själv delade ut det? OK. Då vet jag.

   Vi får väl snart också klarhet i allt. Som vems ide’ det var att göra ett falskt flygblad, vi reda på vem som tryckt och var det tryckts.

   För i slutändan finns det en hjärna bakom och någon som har betalat skiten!

   Är det Medlemsavgiften i något Parti som står bakom och bekostat tryckningen, eller är det fackavgiften för någon fackförening som står för kostnaden eller om har det smygkopierats på något kansli (skattemedel).

   Rota gärna vidare! De skyldiga skall naglas fast. Vilka låga metoder som helst får inte förekomma i en fackförening.
   Göte-Börje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s