Falskt anonymt flygblad sprids – av vem och varför?

IMG_0764

Det falska flygbladet som sprids på LKAB-området

Ett falskt flygblad sprids i Knegarkampanjens namn på LKABs industriområde. I flygbladet finns en presentation av en organisation i södra Sverige som heter Arbetarmakt och en gammal intervju som de har gjort med vår medlem Jari Söyrinki. I flygbladet får de som klippt ihop det, att låta som om Jari Söyrinki därmed blivit medlem hos Arbetarmakt. Som om man blir medlem i ett parti genom tidningsintervjuer…

Flygbladet är anonymt och har ingen avsändare. Vem är så feg att man inte vågar stå för sina handlingar? Gruvtolvans styrelse borde ta avstånd från dessa metoder, som liknar dem som kommunistpamparna under 1900-talet var kända för.

thelin

Ordförande Jan Thelin – ta avstånd från anonyma flygblad!

•Knegarkampanjen står för en självorganiserad arbetarrörelse, och därför anser vi att facket ska vara partipolitiskt obundet och att medlemmarnas pengar inte ska gå till något parti. Vi är mot den borgerliga politik som alliansregeringen bedriver och som även (s) och (v) anammar. Vi jobbar för att det ska bli möjligt med ett arbetarparti på vanliga knegares villkor och en arbetarregering.

•Knegarkampanjen har ingenting att göra med organisationen Arbetarmakt. Vi skiljer oss från dem på punkter som t.ex. hur man bygger ett parti, hur samhället ska förändras och vad statens roll ska vara. Vi kommer att skriva en artikel på vår hemsida som mer i detalj anger vad som skiljer oss från dem.

•Knegarkampanjen driver ofta gruvarbetares frågor genom vårt mandat i  kommunfullmäktige. Vi har bland annat lämnat in motioner till kommunen om garantier för att intensiven ska vara kvar i Kiruna, om busstrafik på obekväma arbetstider och om en multiarena i Nya Kiruna för idrotts- och kulturföreningarna. Vi stödde Situation Kiruna och deltog aktivt i kampen mot nedläggningen av akutkirurgin.

•Knegarkampanjen vill inte blanda sig i Gruvtolvans interna strider men blir attackerade för det om och om igen. Vi uppmanar alla som är intresserade av vad vi står för att läsa bloggen och bilda sig en egen uppfattning istället för att köpa den bild som anonyma flygbladsspridare vill måla upp.

En färskare intervju om fackliga frågor med Jari Söyrinki som vi själva gjort finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s