Säg upp Kristersson

Ulf Kristersson, moderat socialförsäkringsminister, skrev nyligen på DN Debatt att Sverige ska bli ”ett land fyllt av nya inspirerande ‘klassresor’ ”. Jojo.

Få svenskar lever i överflöd och de flesta kommer aldrig att få chansen att göra det. Det har bland annat Kristersson själv sett till, eftersom han som socialförsäkringsminister är ansvarig för Försäkringskassans misshandel av utsatta människor.

Samtidigt har hans ministerkollegor ändrat i skolan så att arbetarungar får svårare att komma in på högre utbildningar. Hur rimmar det med ”inspirerande klassresor”?

Arbetande och fattiga kommer alltid att betraktas som mindre värda av typer som Kristersson. Det bevisas om inte annat av hans egen debattartikeln, där han skriver att ”Sverige ska vara ett land där alla kan bli något”.

Tydligare kan det inte skrivas. Hur många är vi då – vi som ännu inte ”är något”? 30, 50 eller kanske 80 procent? Gäller det alla arbetare eller bara de sjukskrivna och arbetslösa?

Nej, säg upp regeringen och sätt ministrarna i FAS 3 så de får lära sig att jobba. Det vore en ”inspirerande klassresa” åt andra hållet.

Vänsterskruven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s