Kommunfullmäktige 27 maj – inga garantier, inga krav

På vårens sista fullmäktigemöte ställde vi från Knegarkampanjen en rad krav.

För det första, att kommunen inte ska besluta om detaljplanerna för det nya industriområdet i Merttainen, där LKAB ska öppna en gruva, innan Trafikverket har garanterat en förbifart för att inte vägen ska behöva stängas vid sprängningar.

För det andra, att Situation Kirunas annons som har krav och målsättningar för verkliga satsningar i Kiruna med bostäder för 30 000 innevånare, fullvärdigt sjukhus etc ska ersätta kommunledningens till intet förpliktigande visionsdokument.

För det tredje, att kommunen ska skaffa sig garantier för att inte respiratorvården nedmonteras på Kiruna sjukhus så att intensiven verkligen blir kvar och informera fullmäktige och allmänheten om hur de agerar i ”samrådsgruppen om Kiruna sjukvård”..

Vad hände?

För det första, detaljplanen för Merttainens industriområde antogs utan garantier från Trafikverket.

För det andra, visionsdokumentet antogs.

För det tredje, inga bindande krav kommer att ställas av kommunen så att landstinget inte kan montera ned respiratorvården. Kommunledningen tänker inte heller ta ansvar inför fullmäktige och kirunaborna för sitt agerande i ”samrådsgruppen om Kiruna sjukvård” utan tänker fortsätta springa på deras möten utan att rapportera vidare vad som sagts där, så att Landstinget kan fortsätta att påstå att de har ”samråd med Kiruna Kommun”.

Back Camera

     

  Tommy Hjertberg, ledamot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s