Möte på lokalen om arkitektförslaget

Arktitekttävlingen om en ny stadskärna i Kiruna är avklarad och en vinnare är korad; Kiruna 4-ever av White Arkitektbyrå m fl. White är Nordens största arkitektbyrå och de har ritat bland annat Nya Karolinska Sjukhuset i Stockholm.

Arkitekterna föreslår en stad med mycket plats för expansion som växer etappvis österut, nya former av kollektivtrafik, stadsgata utmed Malmvägen, stadshus, simhall och resecentrum samlat kring ett torg, nytt sjukhus, nära till barnomsorg med mera, men hur det ska bli verklighet är fortfarande problemet.

Det är ju så att det fortfarande inte finns några beslut om hur stadsflytten ska betalas och i vilken ordning man ska göra vad. Vare sig kommunen, LKAB eller regeringen har gett några nya besked i dessa frågor.

Men arkitekttävlingen är alltså klar och nu kan inte kommunledningen längre påstå att man inget kan göra för att man väntar på den. Inte heller kan man skylla på att man inte har tillgång till mark eftersom regeringen godkänt ansökningarna om att få köpa flera områden.

Måndag 25 mars klockan 19.00 har vi möte på lokalen för att titta på arkitektförslaget. Dagen efter ska kommunfullmäktige bestämma om man vill anta det och sluta avtal med White arkitektbyrå.

Kom och diskutera med Tommy Hjertberg som dagen efter ska lägga vår röst i kommunfullmäktige.

Vill du titta på förslaget så finns det en massa länkar om du klickar här (förslaget heter Kiruna 4-ever). Juryns analys och beslut hittar du om du klickar här.

Det blir gratis fika på mötet! Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s