Kiruna-centern till angrepp på hyresgästerna

I Kiruna kommunfullmäktiges debatt om budget och bostadsförsörjning den 12-13 november lade Kiruna-centern fram ett sexpunktsförslag för att få igång bostadsbyggandet. Huvudnumret i detta förslag är en utförsäljning av KBAB:s hus för att omvandla dem till bostadsrätter. För dessa pengar ska man sen bygga nya bostäder.

Enligt Centerpartiet och ordförande Gunnar Selberg ska alltså vanliga knegare tvingas skuldsätta sig under 30-40 år och bli helt beroende av bostadsräntornas upp- och nedgång för att kunna bo kvar i sina hem.

Gunnar Selberg går till offensiv mot hyresgästerna

Centerpartiets argument för detta är att det skulle bli en lönsam affär när husen sen löses in av LKAB. Men det resonemanget bygger på att bostadsrätter genom en naturlag alltid kommer att öka i värde. Men sådana lagar finns inte. Istället kan motsatsen inträffa om situationen i ekonomin blir sämre, vilket den är i stora delar av världen.

Den enskilde ska med andra ord bära hela risken för krisen i banksektorn och världsekonomin och tvingas att blir bankslavar för att få igång byggandet i Kiruna. Man baxnar!

Centerpartiets linje skulle dessutom minska antalet  lägenheter som är möjliga att bo i för låginkomsttagare. Precis som det blivit i  resten av landet där borgarna massomvandlat hyresrätter till bostadsrätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s