Knegaroppositionen kräver en bostadsförsörjningsplan med innehåll

I Kiruna Kommunfullmäktige den 16 april behandlades kommunledningens förslag om en bostadsförsörjningsplan för 2012-18. Eftersom denna plan inte alls behandlade situationen som kommer att uppstå, där tusentals lägenheter kommer att fattas, utan istället utgick från en försiktighetsprincip med ett överskott på endast 65 lägenheter år 2018, så var kritiken hård, både från den borgerliga oppositionen och från arbetaroppositionella Knegarkampanjen. Knegarkampanjens Tommy Hjertberg menade att kommunledningen saknar krismedvetande, visioner och ansvarstagande och krävde en satsning på 8 000 nya lägenheter fram till år 2030.

Eftersom båda de oppositionella lägren var eniga om att bostadsförsörjningsplanen måste återremitteras blev det också slutresultatet av debatten. Knegarkampanjen krävde för sin del, att bostadsförsörjningsprogrammet skulle remitteras till Kirunas föreningsliv för behandling innan den återbehandlas i fullmäktige. Detta avslogs eftersom vare sig kommunledningen eller något borgerligt parti var intresserade av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s