Ett steg närmre en multiarena för idrott och kultur

Knegarkampanjens motion om byggandet av en multiarena behandlades på Kiruna Kommunfullmäktiges sammanträde den 16 april. Eftersom Kommunstyrelsen föreslagit att motionen skulle avslås genom att hänvisa till saker som inte behandlats i motionen blev det en livlig debatt.

Knegarkampanjens ledamot Tommy Hjertberg argumenterade för att det är viktigt att kommunen på ett samlat sätt ersätter de idrottsanläggningar som kommer att rivas och skapar en hörnpelare för Kirunas nya centrumbildning genom en samlingspunkt för både idrotts- och kulturliv. Detta ledde till att att kommunledningen ändrade sin inställning och motionen återremitterades för vidare behandling istället för att avslås.

Nu gäller det att fortsätta att driva frågan och dra igång diskussionerna i alla berörda föreningar om hur en sådan arena skulle kunna utformas och vilka behov den ska möta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s