Myten om de grekiska arbetarna

Under de senaste dagarna har vi bevittnat en smutskastningskampanj mot den grekiska arbetarklassen av icke tidigare skådad art av den borgerliga europeiska pressen. Den här kampanjen syftar till att lura europeiska arbetare och målet är att hindra dem från att av klassolidaritet agera internationalistiskt med den grekiska arbetarklassen som är brutalt attackerad av både grekiska och utländska kapitalister.

Sedan krisen i Grekland blivit en huvudnyhet i den borgerliga pressen har mycket berättats om hur Grekland har för många offentlig anställda, om hur arbetsveckan är väldigt kort, om hur människor går tidigt i pension och lever på feta pensioner osv, som om det vore orsaken till krisen. Fakta och siffror kan dock vara väldigt envisa och de berättar en helt annan historia.

Reallönerna är mycket lägre, arbetsveckan är längre än genomsnittet, pensionsåldern är högre men en sak har verkligen varit högre: vinsterna gjorda av grekiska och utländska kapitalister i Grekland.

Det som görs mot den grekiska arbetarklassen kommer att göras mot den portugisiska i morgon och mot italienska, belgiska och engelska arbetare dagen efter det. Vi har redan sett vad kapitalisterna ar kapabla till på Irland. Grekland är bara en försmak av vad som komma skall i resten av Europa.

Läs hela artikeln om den grekiska arbetarklassen här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s