Rapport från första cirkelträffen

Vi höll idag den första studiecirkelträffen om ”Den ekonomiska krisen och marxisters sätt att förklara den”. Det var en bra inledande diskussion där vi spikade upplägget för cirkeln och ramade in ämnet.
Demonstration i Italien
Det är verkligen motiverat att inleda en cirkel i detta ämne just nu. 2008 slog den ekonomiska krisen till och gjorde, enligt Svenskt näringsliv, 50 000 svenska industriarbetare arbetslösa. I världsekonomin ser det ännu värre ut. Under cirkelträffen nämndes till exempel ett nyligt uttalande från IMF-chefen Dominique Strauss Kahn som slog fast att krisen hittills gjort 30 miljoner människor arbetslösa. Och att fortsättningen på krisen kommer att göra ytterligare 400 miljoner utan arbete…

Vi kommer att söka svar på varför det är så och försöka nå en diskussion om alternativa ekonomiska modeller.

Cirkelns upplägg är anpassat till vanliga arbetare. Vi läser ett kortare kursbrev inför varje söndagsträff. Beroende på deltagarna inleder antingen en person eller så kommer alla med ett fåtal frågor. Träffarna pågår bara en timme åt gången, mellan 15.00-16.00.

Vill du få en bättre förståelse för den ekonomiska krisen? Vill du söka svar på hur vi ska bemöta den? Kom på våra cirkelträffar – kunskap är ett vapen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s