En demokratisk skandal!

Knegarkampanjen är en uppstickare i Kiruna kommunval. Det betyder att vi inte får samma uppmärksamhet som de etablerade partierna i tidningar, radio och teve. Ändå har vi nått ut med vårt budskap ganska bra. Inte minst för att vi gjort oss oberoende av media genom att dela ut eget material i stora kvantiteter.

Men så snart vi blev seriösa utmanare började vi också bli motarbetade. Knegarkampanjen har idag blivit avhysta från vallokalen på Stadshuset där förtidsröstandet pågår som bäst. Enligt valförrättarna (de som lägger valkuverten i lådorna) fick vi inte dela valsedlar utanför vallokalerna under förtidsröstningen – bara på valdagen 19 september.

Det är inte sant! Vi har med egna ögon sett Folkpartiet dela valsedlar utanför Stadshuset. Därefter har vi varit i kontakt med både Länsstyrelsen och Valmyndigheten, och de bekräftar att vi har all rätt att dela valsedlar utanför lokalerna för förtidsröstning.

Det är en demokratisk skandal och ännu ett exempel på hur Knegarkampanjen motarbetas! Vi kommer nu att fördubbla vår närvaro utanför vallokalerna – så lätt blir man inte av med oss!

Läs NSD:s artikel här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s