Insändare: Behoven finns, men var finns pengarna?

Med en stor förstasideannons i Kiruna Annonsblad vecka 35 angriper Centerpartiet förfallet av Matojärvi. Det är en helt korrekt kritik.
(C) vill omedelbart åtgärda Matojärvi, bygga ett nytt badhus, och så vidare. Det är bra! Och det finns många andra kommunala verksamheter som skulle behöva inspekteras för att kartlägga upprustningsbehoven. MEN åtgärderna måste finansieras och vem är det som ska betala? (C) har tidigare sagt att man vill spara på kommunal ”administration”.

Det är förstås en väldigt populär åsikt, speciellt med de avslöjanden som varit, exempelvis om Kirunabostäders styrelse. Men det är inte sant att det finns några stora pengar att spara.

Om jag blir vald till kommunfullmäktige kommer jag att använda mitt mandat till att besöka så många kommunala arbetsplatser som möjligt (det är en rätt man har som ledamot) för att på så sätt kartlägga missförhållanden i den kommunala verksamheten.

Men jag är helt övertygad om att för varje kommunpamp som skor sig så finns det en kommunal verksamhet som är eftersatt. Det man sparar på att minska arvoden och administration kommer inte att räcka till att få de respektive verksamheterna på fötter.

Vad vi i Knegarkampanjen kräver, när vi till viss del kritiserar samma saker som (C) är att förfallet ska stoppas på bred front genom en omfattande social upprustning av Kiruna kommun. Det kan aldrig finansieras via besparingar utan det som måste ske är att staten tar sitt ansvar och återbetalar LKABs vinster till Malmfälten. Detta är raka motsatsen till vad (C):s egen partiordförande sitter i Stockholm och beslutar!

Tommy Hjertberg, Knegarkampanjen

En tanke på “Insändare: Behoven finns, men var finns pengarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s