Insändare: Selberg är själv ansvarig

Under valrörelsen har centerpartiets Gunnar Selberg försökt se ut som medborgarnas försvarare. Han går till angrepp mot LKAB för att bolaget inte tar samhällsansvar. Selberg har även menat att kommunalråden och Kirunas politiska majoritet fjäskar för gruvkapitalet.

Det är riktigt. Men vem är Selberg att uttala sig på det sättet? Centerpartiet sitter i samma borgerliga regering som har makten över det statliga LKAB. Selbergs egen partiboss, Maud Olofsson, är Sveriges näringsminister.

Om centern var knegarnas vän skulle regeringen sluta plocka ut miljarder från gruvdriften, och sätta igång investeringsprogram i Malmfälten som hejdar avflyttningen och förslumningen. Men det kommer aldrig att hända. Selbergs centerparti är och förblir arbetsköparnas vän.

Knegarkampanjen har en politik för att vända utvecklingen: samla Kirunas arbetarkommun – alla arbetarpartier och föreningar – bakom tio konkreta välfärdsmål och kravet att LKAB:s vinster investeras i bygdens framtid. Men vi är realister. Så länge vi har en borgerlig regering kommer Malmfältens rikedomar omfördelas till de redan rika.

Därför måste vi köra ut Reinfeldts (och Selbergs) regering 19 september!

Tommy Hjertberg,
förstanamn på Knegarkampanjens lista till Kiruna kommunfullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s