Är Knegarkampanjen bara ett ”missnöjesparti”?

En kort not i Norrbottens-Kuriren raljerar över den politiska situationen i kommunen och utmålar Knegarkampanjen som ett ”missnöjesparti”.

Det är väl delvis sant. Vem kan vara nöjd med situationen i Kiruna, där gruvbolag och karriärstinna politiker råder över framtiden? Malmfälten har avvecklats i ojämn takt under flera årtionden. Nu vill vi sätta stopp för det – och vi har en konstruktiv politik för det:

* Driv igenom Knegarkampanjens tio välfärdsmål för social upprustning. Vi vet att pengarna finns – men också att staten lägger beslag på dem, utan att ta sitt ansvar som ägare av LKAB.
* Samla hela arbetarrörelsen i arbetarkommunen. Arbetarpartierna, facken och föreningarna måste samlas till motvikt, och dessutom öppna upp politiken för knegare utan partibok. Med den kraften kan stadsomvandlingen bli en kampanj för social upprustning.

Knegarkampanjen arbetar redan med öppna och beslutsfattande stormöten, avsättbara representanter med mer. Det är något mycket mer än bara ett ”missnöjesparti” – vi har alternativ!

Jari Söyrinki

En tanke på “Är Knegarkampanjen bara ett ”missnöjesparti”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s