Ny presentation till bloggen

Knegarkampanjen är en valkampanj för dem som inte får sin röst hörd genom de etablerade partierna. Vi har två mål på riksnivå:

1. Att få bort den borgerliga regeringen. Därför uppmanar vi till att köra ut Reinfeldt med den socialdemokratiska biljetten. Idag kan bara en socialdemokratiskt ledd regering kan ersätta den borgerliga.

2. Att bygga en knegar-opposition efter valet, om den nya regeringen fortsätter driva en borgerlig politik. Det gäller även om socialdemokraterna bildar ny regering. Därför vill vi samla arbetarrörelsen till rådslag om en s-ledd regering inte bryter med den borgerliga politiken.

Vad Knegarkampanjen anser vara en borgerlig politik står i den kritik på tio punkter som publicerades när kampanjen startade i oktober 2009. Den finns här på bloggen.

***

Knegarkampanjen har också beslutat att ställa upp i lokalvalet till Kiruna kommunfullmäktige. Under våren ska en tydligare plattform utarbetas.

Vi kräver att stadsomvandlingarna i Malmfälten ska nyttjas för att rusta upp bostäder, skolor, vårdplatser med mer. Vi accepterar till exempel inte de fördubblingar av hyreskostnaderna som lokalpolitikerna har varslat! Vi kräver att gruvindustrin står för de samhällskostnader som kommer direkt av att brytningen.

Knegarkampanjens kandidatur är annorlunda. Vår kandidatur är en kanal som stadens knegare kan använda sig av. Representanter i fullmäktige får inte tjäna pengar på sitt politiska uppdrag. De ska följa majoritetsbeslut från kampanjmöten och måste avgå om de missbrukat sin ställning. Knegarkampanjen vill införa förtroendemannastyre i lokalpolitiken.

I valet till fullmäktige tar vi sikte på minst ett mandat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s