Pressmeddelande 11 mars

Knegarkampanjen bjuder in till pressträff för att informera om sin kandidatur till Kiruna kommunfullmäktige.

– Vi har samlat in 73 namn på kort tid bland ungdomar och arbetare. Vi tar nu sikte på ett öppet nomineringsmöte 10 april, dit vi bjuder in föreningar och arbetslag att föreslå kandidater till listan, säger Tommy Hjertberg.

Kandidaturens syfte är att ge vanliga knegare möjlighet att påverka stadsflytten och den politiska makten i kommunen. Stadsflytten skulle kunna föra med sig en upprustning av bostäder och samhällsservice, men har än så länge inneburit raka motsatsen.

– Det beror på att vi som påverkas mest inte har något att säga till om. Det vill vi förändra genom en öppen kandidatur med verkligt förtroendemannastyre, inklusive rätten att avsätta representanter som missbrukar sin makt, fortsätter Tommy Hjertberg.

Knegarkampanjens pressträff hålls klockan 10.00, torsdag 18 mars på Café Safari, Geologgatan 4.

För mer information
Jari Söyrinki, 073-8255589
https://knegarkampanjen.wordpress.com

En tanke på “Pressmeddelande 11 mars

  1. Trettio år av först avfolkning och sedan rovdrift, från bolagets och makthavarnas sida. Med en SKALLGÅNG i stadsfysikens vinklar och vrår, skulle den sociala nedrustningen komma upp i dagen. Om inte, ja då blir RASflytt det enda som återstår. Måtte Kirunaborna lista den social nedrustning som nu måste ta ett stopp och vändas i en social upprustning genom stadsflytten, hoppas Beda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s