”Kom igen nu, nu jävlar är det allvar!”

(Insändare skickad till NSD)

”Kom igen nu, nu jävlar är det allvar!” Ungefär så skrek tränaren vid skidspåret sekunderna innan Anna Haag spurtade fram sin OS-medalj i Vancouver. Det skulle också kunna bli mottot i årets valrörelse.

Dopade med företagssponsring har regeringen efter valet 2006 attackerat landets knegare om och om igen. Nu jävlar är det allvar för dom arbetslösa, och alla dom som ofrivilligt söker blodpuddingen i mataffären. Vi måste göra slut på den borgerliga politiken.

Och vi kan göra slut på den – om årets valrörelse engagerar varenda kotte i stålverken, idrottsföreningarna, vårdcentralerna, gymnasieskolorna, gruvorna, bostadskvarteren…allt för att köra ut Reinfeldt med sosse-biljetten. Det vore ett riktigt val, en riktig rörelse, och då kan vi också få ett maktskifte.

Kom igen nu! Vi behöver en rörelse av knegare som hjälper sossarna till regeringsmakten men inte nöjer sig med det, utan står redo att kalla fackligt förtroendevalda, gräsrötter i arbetarpartierna och arbetslagens egna representanter till storrådslag om s-regeringen inte stoppar borgarnas experiment direkt.

Klockan tickar: det är sju månader till valet och borgarna är precis lika dopade som förra gången. Men vi hinner ännu!

Jari Söyrinki,
Knegarkampanjen Kiruna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s