Var står Vänsterpartiet?

Mona Sahlin har aviserat att man kan tänka sig att samregera med de borgerliga partierna (c) och (fp) för att undvika att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll. Precis som befarat så blir Sverigedemokraterna ett alibi för Mona Sahlin att vrida Socialdemokratin ytterligare åt höger, i direkt strid med vad de breda lagren inom socialdemokratin vill.

Än så länge har Vänsterpartiet inte tagit ställning offentligt till detta och frågan är om man kommer att göra sig delaktiga i Mona Sahlins svek eller om man kommer ta strid för att det ska finnas något annat alternativ än två borgerliga allianser i riksdagsvalet. Ett tydligt ställningstagande från Vänsterpartiet skulle stärka de krafter som motarbetar Mona Sahlins högersväng.

Tommy Hjertberg

En tanke på “Var står Vänsterpartiet?

  1. Sahlin hävdar alltså att hon är beredd och dumpa Ohly om de inte får egen majoritet. Frågan är om hon har några genuina värderingar alls?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s