Hotar Sahlin Knegarkampanjen?

Knegarkampanjen startades upp med målsättningarna att i valet nästa år köra ut Reinfeldt med den socialdemokratiska biljetten, och att samla arbetarrörelsen till storrådslag om en ny, socialdemokratiskt ledd, regering fortsatte den borgerliga politiken.

Kampanjen håller på det sättet ihop arbetarrörelsen mot den borgerliga alliansen. Det är fortfarande den viktigaste frågan. Ge stryk åt Reinfeldt, Olofsson, Hägglund och Björklund i valet nästa år för att ge upprättelse åt alla dom arbetslösa och sjukskrivna, för att få en regering som fackföreningarna kan ställa krav på.

Men Mona Sahlins flirtande med Folkpartiet och Centern att är ett hot mot inriktningen att hålla ihop arbetarrörelsen inför valet. Om Sahlin är allvarlig med det hon säger, att en bred ”mittenregering” ska bildas tillsammans med dom borgerliga småpartierna för att hålla borta Sverigedemokraterna från inflytande, så har alla knegare redan fått beskedet att den borgerliga politiken fortsätter efter valet.

Om Sahlins flirtande fortsätter och blir någonting mer, till exempel någon slags överenskommelse, återstår för Knegarkampanjen bara att fortsätta med målsättningen att samla till storrådslag inom arbetarrörelsen. Det är min personliga och starka åsikt.

Jari Söyrinki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s