Andra cirkelmötet

Knegarkampanjens andra cirkelmöte för att granska sverigedemokraterna hölls ikväll med några nya ansikten. Vi diskuterade vad SD gör, eller inte gör, med sina kommunala mandat. Vi kunde se att dom är väldigt inaktiva när dom väl kommit in i kommunfullmäktige, och att deras få motioner nästan alltid handlar om invandringen.  Partiet har 130 mandat runtom i landet men gör väldigt lite av dom.

Men andra problem följer alltid i sverigedemokraternas spår. När moderaterna, som i Vellinge i Skåne, släpper fram SD så följer alltid mer radikala högerextremister efter. Dagen innan SD:s ledare Jimmie Åkesson och ungdomsförbundets Erik Almqvist skulle hålla torgmöte i Vellinge så brann det utanför flyktingförläggningen i staden. Polisen utreder det som hets mot folkgrupp och skadegörelse.

Händelsen i sig är kanske inte var så stor, det var kanske var en ”varning”. Men SD flyttar in högerextremismen i rummet för det mer ”acceptabla”. Så kan det bli i hela landet: moderaterna släpper fram SD och radikala högerextremister följer i släptåg.

Det sista cirkelmötet hålls på onsdag nästa vecka, som vanligt klockan 18.00 och i ABF:s lokaler. Välkommen dit!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s